Üye Girişi
PT - Menü
Anasayfa
Haberler
Eğitim Duyuruları
PT-Forum
Basın Reklamları
TV Reklamları
Bağlantılar
Pazarlama Dersleri
Pazarlama Kongresi
PT - Hakkında
iletişim
Son Yorumlar
Home Center
CAN YAKICI
Merhaba, açıkcamı keşke bu fotoğra...
30/06/08 13:19 devamı...
ileten yavuzak69

İşte En Şirin 'Fare'
Youtube
Arkadaşlar sadece dns leri değişt...
23/06/08 10:53 devamı...
ileten empyrium

İşte En Şirin 'Fare'
videoları görememenizin sebebi
Arkadaşlar hepinizden özür diliyoru...
18/06/08 00:42 devamı...
ileten life

"Save the world with a few coi...
f3f3f3
f3f3f3f3f3f3f3f3f3f3f3f3 :upset :x...
17/06/08 10:08 devamı...
ileten oqtay_bakü

Pazarlama Sohbetleri 3
niye hep istanbul :((
ben konya da ya da adana da da yapı...
16/06/08 09:36 devamı...
ileten essra

İşte En Şirin 'Fare'
bende görmek istiyorummmmm
nerdeeee bende görmek istiyorum o f...
16/06/08 09:34 devamı...
ileten essra

İyi ki Tansaş'ı Satın Almışız

ImageMİGROS Genel Müdürü Aziz Bulgu, Koç Holding ve Migros’un 10 Kasım 2005’te Tansaş’ı satın almasının ardından ilk defa değerlendirmelerde bulundu. Bulgu, birleşme olarak tanımladıkları bu satın alma sonucunda, ne maliyetlerin arttığını ne de satışlarda düşüş görüldüğünü söyledi. Bulgu, hem Türkiye için hem de dünyadaki benzerleri arasında bu birleşmenin en başarılı örneklerden biri olduğunu vurguladı.

3.3 MİLYAR $’LIK DEV

Aziz Bulgu, “Üst üste konan değerden daha büyük bir lider çıktı. Bugün bu birleşmeden 3.3 milyar dolar kombine hacimli Koç Topluluğu şirketi Migros Türk oluştu” dedi. Aziz Bulgu, “Öncelikle Gima’yı almak istemiştiniz, yerine Tansaş’ı almanız sizi nasıl etkiledi?” şeklindeki soruyu, “Eğrisi doğrusu denk geldi, iyi ki Tansaş’ı almışız” diye yanıtladı.

Aziz Bulgu, “Migros Türk, birleşme ile gerçekleşen toplam büyüklükten daha fazla büyümeye odaklandı” dedi. Bulgu, rakamsal büyüklüklerle ilgili de şu bilgileri verdi: “2005 yılı sonunda Migros Türk, Tansaş etkisi hariç, yurtiçinde Migros, Şok ve Kangurum formatları ile 2 milyar YTL ciro yapmıştı. Tansaş ise Macrocenter formatı ile birlikte 1.27 milyar YTL ciro sağlamıştı. Tansaş’ın, Migros Türk bünyesinde formatları zenginleştirmesi ile yurtiçinde beş farklı formata ulaşan şirket, üst üste konduğunda 3.35 milyar YTL olan ciroya büyürken ilave büyüme formülü ile katkı yaptı ve 2006 sonunda 3.7 milyar YTL yurtiçi ciroya erişmeyi hedefliyor. Böylece Tansaş satın alması ve hızlı entegrasyon ile birlikte büyümeye devam edilerek, 2006’da yurtiçinde yüzde 78 artış olacak”.

EGE İÇİN TANSAŞ’A DEVAM

Bulgu, tüm markaların kendi formatları içinde korunduğuna dikkat çekerek, “Turuncudan mavi, maviden turuncu olmaz. Migros’lar Tansaş’laşmadı, Tansaş’lar Migros’laşmadı. Migros Türk, Migros, Tansaş, Şok, Macrocenter, Kangurum, Ramstore olarak altı formatla yapılandı” dedi.

Akşam Gazetesi - Ekonomi




Bu yazıya ilk yorumu yazın
RSS yorumları

Sadece kayıtlı kullanıcılar yorum yazabilir.
Lütfen sisteme giriş yapın veya kayıt olun.