Üye Girişi
PT - Menü
Anasayfa
Haberler
Eğitim Duyuruları
PT-Forum
Basın Reklamları
TV Reklamları
Bağlantılar
Pazarlama Dersleri
Pazarlama Kongresi
PT - Hakkında
iletişim
Son Yorumlar
Home Center
CAN YAKICI
Merhaba, açıkcamı keşke bu fotoğra...
30/06/08 13:19 devamı...
ileten yavuzak69

İşte En Şirin 'Fare'
Youtube
Arkadaşlar sadece dns leri değişt...
23/06/08 10:53 devamı...
ileten empyrium

İşte En Şirin 'Fare'
videoları görememenizin sebebi
Arkadaşlar hepinizden özür diliyoru...
18/06/08 00:42 devamı...
ileten life

"Save the world with a few coi...
f3f3f3
f3f3f3f3f3f3f3f3f3f3f3f3 :upset :x...
17/06/08 10:08 devamı...
ileten oqtay_bakü

Pazarlama Sohbetleri 3
niye hep istanbul :((
ben konya da ya da adana da da yapı...
16/06/08 09:36 devamı...
ileten essra

İşte En Şirin 'Fare'
bende görmek istiyorummmmm
nerdeeee bende görmek istiyorum o f...
16/06/08 09:34 devamı...
ileten essra

ETSY - Elişi Ürünler Pazarı

ImageÖzellikle sanayi devrimini tamamlamış ülkelerde el işi ürünlere olan özlem ve ödenen yüksek fiyatlar bu alanları oldukça çekici bir duruma getirdi.Ebay 'de Türkiye'de olmak üzere dünyanın farklı yerlerinden çok sayıda zanaatkar kurdukları Ebay dükkanlarda kendi ürünlerini ihraç ediyor. Etsy bu alanda boşluğu görerek A.B.D'de güzel bir çıkış yakalamış. Ebay'den farklı olarak sadece el işi ürünlere yönelen site yine ebay'dan farklı olarak açık arttırma sistemiyle çalışmıyor.Amerika'da internet üzerinden el işi ürünlerin satıldığı popüler bir online alışveriş mağazası haline gelen Etsy'de Ebay'deki gibi her zanaatkarın bir mağazası var.

Ayrıntıları merak edenlerin ve Türkiye'de bu tarz bir girişim düşünenlerin Etsy'nin oluşumunu ve işleyişini anlatan kısa röportajı okumalarını tavsiye ediyorum.

Etsy nasıl başladı?
Rob Kalin & Chris Maguire ilk olarak Get Crafty kurdular. Get Crafty 'de insanlar site forumlarında sadece yaptıkları el işlerini gösterebiliyorlardı siteyle entegre bir alışveriş olanağı yoktu. İnsanların yaptıkları el işlerini satabilmesi çok gerekli bir ihtiyaçtı.

ImageEtsy'i kurma fikri nereden geldi?
Biz alışveriş için interneti kullanarak yeni bir yol oluşturmaya çalıştık. Sanayi devrimi ve kapital şirketlerin birleşmesi bağımsız artistlerin kendi ürünlerini gösterebilme ve bu ürünlere müşteri bulma olanaklarını azalttı. Biz bunu değiştirmek istedik.








Etsy markasını tanımlar mısınız?
Biz ticari bir siteyiz fakat açık arttırma sistemini kullanmıyoruz. 200,000 tekil kullanıcı  40,000 yeni satıcı ve her gün kayıt olan yaklaşık 1000 yeni üyenin birlikteliğiyle oluşmuş bir markayız.

Etsy topluluğunu nasıl tanımlıyorsunuz?
Etkin görsel sanatçılar, müzisyenler, yaptıkları ürünleri satarak geçinenler. Etsy bu insanlar için bir araç diyebiliriz.Bizde "onlar ve biz" mantığı kesinlikle yok , biz bir bütünüz.

Esty gelirini nasıl elde ediyor?
Satışa çıkan ürünün listelenmesi için 10 centlik bir giriş ücreti  ve satılan her üründen %3,5’luk bir komisyon  alıyoruz.

ImagePazarlamanın rolünü nasıl görüyorsunuz?

Birkaç farklı yaklaşımımız var. Klasik pazarlamaya güvenmiyoruz. PR ve reklam yerine Etsy nin ortak reklam sistemini kullanıyoruz . Biz klasik pazarlamayı çıkar çatışması nedeniyle kabul etmiyoruz bunun yerine herşeyi geriye yönlendiriyoruz kendi sanat topluluğumuzu güçlendiriyoruz.

Konuyla ilgili haber : http://wcbstv.com/video/?id=96951

kaynaklar :

http://www.seomoz.org/web2.0/interview/etsy

http://www.marktd.com/storyframe.php?title=Interview-with-Matt-StinchcombVp-MarketingEtsyPt-1




Bu yazıya ilk yorumu yazın
RSS yorumları

Sadece kayıtlı kullanıcılar yorum yazabilir.
Lütfen sisteme giriş yapın veya kayıt olun.