Büyük boyutlardaki dosyaları hızlı bir biçimde indirmek için uğraşan kullanıcıları en kilit noktadan yakalayan bu reklamda slogan "we make big fast",Amerikanın en büyük internet servis sağlayıcılarından Comcast Corporation'ın mükemmel reklamı
Glassex cam temizleyicisinin "görünmez camlar"sloganıyla başlattığı ilginç,basit ve etkili bir reklam kampanyası. Komik ve yalın bir anlatımla mesajı net veriyor
Afrikalı çocuklara daha iyi bir gelecek sunabilmek için çalışan ve özellikle Tanzanya ve çevresinde etkin bir faaliyette bulunan Kamitei vakfının Epica ödüllü kampanyası
Wakefield'da alkol tüketiminin artması sonucu başlatılan kampanyada alkolün sebep olduğu kötü sonuçlara "Think More, Drink Less" Sloganıyla farklı bir biçimde değinilmiş.
Basit bir anlatımla vurgunun net bir biçimde yapıldığı güzel bir reklam fikri. İlk bakıldığında deterjan reklamı izlenimi verse de reklam Fabricare isimli bir kuru temizleme firmasına ait. 24 saat ekstra bir ücret gerektirmeden hizmet veren ve ücretisiz nakliye hizmeti de sunan Fabricare kıyafetlerinizin utanç verici durumlardan nasıl kurtulacağının çözümünü sunuyor.
Stena Line isimli seyahat firmasından Epica ödülü kazanmış ilginç bir çalışma, çoğunlukla çocukların ücretsiz yararlandığı tatil kampanyalarını ters çevirerek ebeveynlerin çocukları ile gittikleri tatillerden ücretisiz yararlanmalarını sağlıyor.
Gilette'in Amerika ve birçok ülke pazarında en çok kullanılan ürünü Oral B ve Colgate'in yeni reklam kampanyası resimlerini tıklayarak inceleyebilirsiniz.
Sony güzel bir reklam videosundan sonra (videoyu izlemek için tıklayın) Arjantin'de uyguladığı farklı bir reklam kampanyası ile renklerin canlılığını tekrar vurguluyor. Derin bir konsantrasyon ile görüntülere bakarsanız kendinizi tünelde ilerleyen bir roller coasterda hissedebilirsiniz. Sony, yeni teknoloji ürünü Bravia'nın tanıtımı için büyük bir çaba içinde, ürün için hazırladıkları web sayfası da görülmeye değer.
Fotoğraf sanatını maddi açıdan ulaşabilir ve popüler kılarak yaygınlaştırmağı amaçlayan George Eastman 1880 yılında Kodak'ı kurarak fotoğraf endüstrinin bugünlere gelmesinde önemli bir rol oynadı.2006 yılına yeni logosu ile giren Kodak'ın çok yakında film kullanan makine üretimini bitirerek tamamen dijital fotoğraf endüstrisine odaklanacağı söyleniyor. Rakibi Canon'da yaptığı yatırımlar ile endüstrinin önde gelen firmalarından,iki büyük firmadan farklı reklam kampanyası görüntülerini resimlere tıklayarak inceleyebilirsiniz. (Canon'un ülkemizde de gösterilen EOS 400D reklamını izlemek için tıklayın)
Singapore Creative Circle Awards 2006 'da bronz ödül kazanan bu kampanyada mesaj bir sorun gibi, ilk bakıldığında kot ve kafalar arasında bir bağlantı kurulamıyor fakat ufak çaplı bir google araştırmasıyla "basic cut" ile "neanderthal-men" arasındaki benzeliğin anlatıldığı anlaşılıyor yani basit kesimlere sahip bir kotu basit adamlar giyer gibi bir fikir çıkıyor ortaya. Farklı ve riskli bir çalışma.
Hamburg merkezli bir firma olan Perle, el işi ürünlere müşteri bulan aracı bir şirket.Reklamları Türkiye'de bu iş ile uğraşan firmalara güzel bir örnek olabilir.
Sigara içenlerin sadece kendilerine değil yanında bulunan pasif içici diye tanımlanan kişilere de zararı olduğunu anlatan reklam afişleri çeşitli ülkelerde yayınlanıyor. O reklam afişlerinden bazıları işte bunlar :