PT - Menü
Anasayfa
Haberler
Eğitim Duyuruları
PT-Forum
Basın Reklamları
TV Reklamları
iletişim
Üye Girişi





Kayıp Parola?
Hesabınız yok mu? Kayıt Olun
Son Yorumlar
Home Center
CAN YAKICI
Merhaba, açıkcamı keşke bu fotoğra...
30/06/08 13:19 devamı...
ileten yavuzak69

İşte En Şirin 'Fare'
Youtube
Arkadaşlar sadece dns leri değişt...
23/06/08 10:53 devamı...
ileten empyrium

İşte En Şirin 'Fare'
videoları görememenizin sebebi
Arkadaşlar hepinizden özür diliyoru...
18/06/08 00:42 devamı...
ileten life

"Save the world with a few coi...
f3f3f3
f3f3f3f3f3f3f3f3f3f3f3f3 :upset :x...
17/06/08 10:08 devamı...
ileten oqtay_bakü

Pazarlama Sohbetleri 3
niye hep istanbul :((
ben konya da ya da adana da da yapı...
16/06/08 09:36 devamı...
ileten essra

İşte En Şirin 'Fare'
bende görmek istiyorummmmm
nerdeeee bende görmek istiyorum o f...
16/06/08 09:34 devamı...
ileten essra

PT-Forum
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.
Kayıp Parola?
Bluetooth ile maliyetsiz marketing! - Bluetooth Marketing (1 izleyici)
_GEN_GOTOBOTTOM Cevapla

BAŞLIK: Bluetooth ile maliyetsiz marketing! - Bluetooth Marketing

#808
omerekinci (Kullanıcı)
Arş.Gör.
Gönderiler: 3
graphgraph
Kullanıcının bilgilerini görmek için tıklayın
Bluetooth ile maliyetsiz marketing! - Bluetooth Marketing 06/06/2007 00:14 Kanaat Notu: 0  
File Attachment:
File name: DahiReklamcilarar.pdf
File size:219162 bytes
Mobil pazarlama bu denli ilerlemişken, CRM'in vurucu timi olan SMS'ler cep telefonlarımızda indirim,kampanya anonsları yaparken bir Turkcell billboard'ı gördük, başımıza yeni birşeylerin geleceğinin işaretiydi adeta.Turkcell billboard'ında "Bluetooth'unu aç, şarkıyı indir" yazıyordu. Birçoğumuz inanmadı, hatta orada cihazlarının Bluetooth'unu açarak -eğer bu gerçek değil de bir espriyse- komik duruma düşmek istemedi.

Peki ama gerçek değil de espri nasıl olabilirdi ki? Koskoca Turkcell böyle bir adım atar mıydı?

Ve atmamıştı.Gerçekten de Bluetoothlu cihazlara ,belli bir alana girildiğinde şarkıyı gönderiyordu.

Bu cihaza, kablosuz teknolojilerde çok gelişmiş bir ARGE gücüne sahip iskandinavlar Bluetooth Access Server adını verdi.

İç mekan/dış mekan farketmez nereye koyarsanız koyun, çok basit bir kurulumla etrafına mesaj atmaya başlıyor.Hem de adının server olduğunu hiç aklından çıkarmayarak, aynı anda 21 makineye kadar bağlanıp anında içerik gönderme kapasitesi var.Bu da saatte 5000, günde 120.000 içerik gönderimine tekabül ediyor.

Neden mesaj gönderiyor değil de içerik gönderiyor diyoruz?Çünkü sadece metin değil, resim, animasyon, video, ses ve müzik dosyaları gönderebiliyoruz.Basit ama akıllı bir web ekranından cihazımızı -uzaktan- kontrol edebiliyoruz.Gönderdiği içeriği istediğiniz zaman değiştirebiliyor, güncelleyebiliyoruz.

Bu cihazı satın alırken ödediğimiz kutu maliyeti dışında -istersek yüz milyon tane mesaj göndersin- tek kuruş maliyeti yok.Çünkü bluetooth teknolojisi..

Cihazın yönetildiği web arayüzünde aynı zamanda yazılım geliştirip Bluetooth üzerinden çevredeki Bluetooth lu cihazlara yönelik yapılabilecek ilginç, özel ve özgün uygulamalar gerçekleştirmeyi sağlıyor.

Şuan Turkcell İstanbulun heryerinde bu cihazlardan billboardların içinde kullanıyor.Ford yeni araç lansmanlarında bu cihazı kullanıyor.Bisküvi denince akla gelen Eti, xml ile haber sitelerinden güncel haber alıp Bluetooth Server ile oradan geçenlere gönderiyor.Aynı zamanda tüm dağıtım araçlarına bu cihazlardan koyarak, araçlar hareket ettikçe cebe reklam yapmasını sağlamak üzere projesini tamamlıyor.

Bu cihazları Türkiye pazarına getiren Desnet olarak aynı zamanda bu cihazlar üzerinde yazılımlar geliştirdik.Son olarak Türkiye'yi Kenan Doğulu'nun 4.lük aldığı Eurovision 2007 nin düzenlendiği salonu hınca hınç dolduran izleyici topluluğu ile iletişim kurulması için anonstan daha iyi bir yöntem ararlarkan buldukları Bluetooth Access Server kullanıldı.Tüm iletişim altyapısı Bluetooth Access Server'lar, yani Bluetooth teknolojisi üzerine kuruldu.Seyircilere sürekli olarak program akışı, solistlerin seslendirdiği parçaların, şarkı sözlerinin ve Eurovision 2007 multimedya dosyalarının gönderilmesi ve böylece etkileşimli bir organizasyon kurulması tasarlandı ve altyapı Desnet tarafından kuruldu.Bir başka deyişle bir Türk firması, Finlandiyalılara Finlandiya menşeili bir cihaza katma değerli çözüm sağlayarak sattı.Yani iletişim devine iletişim sattı ve Desnet ekibi Kenan Doğulu'nun hemen ertesi günü Türkiye'ye döndü.

Kısacası Türkiye Finlandiyada bir dördüncülük bir de birincilik aldı!
Cihazla ilgili detaylı bilgi www.bluetoothserver.com
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#809
gold (Yetkili)
Yetkili
Gönderiler: 8
graphgraph
Kullanıcının bilgilerini görmek için tıklayın
Cvp:Bluetooth ile maliyetsiz marketing! - Bluetooth Marketing 06/06/2007 11:04 Kanaat Notu: 0  
Gerçekten de son derece ilginç bir uygulama. Sanırım Nokia'nın 2008 i wireless başlangıcı ilan etmesinin ilk işaretleri de olsa gerek. Rivayet doğru ise Cepten nete ulaşmak ücretsiz olacakmış? Eğer bu olursa, neler olur tahmin etmek zor?

Bluetooth server gerçekten de reklamvereni hizmet sağlayıcıdan da bağımsız kılabilir. Ancak ceplerin veya blootooth cihazlarının açık olması da gereklmez mi?

Şu anki haliyle her gün yüzlerce mesaja ve junk maile maruz kalan insanların maruz kalacakları mesaj veya ileti sayısı da hızla artacak sanırım. Bu noktada belki seçici mesaj göndermeye imkan tanıyan bir sisteme gerek var sanırım?

Her bilborad yanından geçerken telefonunuzun meaj alındı sinyali vermesi nasıl algılanır vatandaş tarfından?

Ama pazarlama bağlamında en azından bilgilendirme ve bilgi aktarımı açısından çooooook ucuza bu işi yapma imkanı olacaktır.

Türk firmasını kutlar, başarılarının devamını dilerim.

Doç. Dr. Remzi ALTUNIŞIK
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#810
omerekinci (Kullanıcı)
Arş.Gör.
Gönderiler: 3
graphgraph
Kullanıcının bilgilerini görmek için tıklayın
Cvp:Bluetooth ile maliyetsiz marketing! - Bluetooth Marketing 06/06/2007 23:56 Kanaat Notu: 0  
Remzi Altunışık :Gerçekten de son derece ilginç bir uygulama. Sanırım Nokia'nın 2008 i wireless başlangıcı ilan etmesinin ilk işaretleri de olsa gerek. Rivayet doğru ise Cepten nete ulaşmak ücretsiz olacakmış? Eğer bu olursa, neler olur tahmin etmek zor?


Rivayet değil, şuan Wi-Fi'li cihazlar için WiFi hotspot'lar oluşturulduğu gibi, WiFi özelliği olmayan cihazların ücretsiz internet erişimi sağlayabilmesi için bu panonun konusu olan Bluetooth Server'lar kullanılıyor. Örneğin İstanbul'un en kalabalık bölgelerinden biri olan Fatih Belediyesi'nde hem Çapa ve Cerrahpaşa bölgelerinde WiFi şemsiyesi ile bütün bölgede ücretsiz internet erişimi sağlıyoruz, hem de Wireless erişimi olmayan cihazlar için Bluetooth Access Server'lar ile Bluetooth'dan internet erişimi sağlıyoruz. 2007 yılı Nisan ayında kurulumunu yaptığımız sistemle Fatih'lilerin internet erişiminin %67 oranında arttırması başarıldı.




Remzi Altunışık :Bluetooth server gerçekten de reklamvereni hizmet sağlayıcıdan da bağımsız kılabilir. Ancak ceplerin veya blootooth cihazlarının açık olması da gereklmez mi?

Haklısınız, hatta açık olması yetmez, ayrıca bir de "TURKCELL-im den size bir Bluetooth içerik gönderildi. Kabul ediyor musunuz?" şeklinde bir onaylama seçeneği sunuyor. Ama böylece siz spam yayıncısı olmaktan kurtuluyorsunuz, insanla ilgi duymadıkları konularda mesaj almaktan kurtuluyor. Ayrıca biliyorsunuz ki gönderdiğiniz mesaj tam olarak hedef kitleye ulaştı. Ayrıca zaten bu konfirmasyon sizi kanunlara karşı hukuki anlamda koruyor.Bluetooth'ların açık olması gereksinimine karşı ise sadece şunu söyleyebilirim. Sizin pazarlama stratejinize kalmış. Basılı bir afişle ve göndereceğiniz içeriği cazip kılarak o çevrede insanların sadece Bluetooth'unu açmasını değil, mesajınızı dört gözle beklemesini de sağlarsınız.


Remzi Altunışık :Şu anki haliyle her gün yüzlerce mesaja ve junk maile maruz kalan insanların maruz kalacakları mesaj veya ileti sayısı da hızla artacak sanırım. Bu noktada belki seçici mesaj göndermeye imkan tanıyan bir sisteme gerek var sanırım?

Yine haklısınız, ama Bluetooth Server bir makineye bir içeriği gönderdiğinde (karşı taraf kabul de etse red de etse) o cihaza siz istemediğiniz sürece bir daha aynı mesajı göndermiyor. Siz göndermek istediğiniz mesajı değiştirdiğinizde tekrar gönderiyor. Ayrıca bu cihazın aynı lokasyonda birden fazla noktaya satışı Desnet Yazılım (yani Türkiye Distribütörü) tarafından engellenmiş durumda. Nedeni dediğiniz gibi mesaj kirliliğine yol açmamak ve müşteri algısında olumlu mesaj bırakacakken itici hale gelmemek.



Remzi Altunışık :Her bilborad yanından geçerken telefonunuzun meaj alındı sinyali vermesi nasıl algılanır vatandaş tarfından?

Mesaj alındı diye bir sinyal yerine "T-Box tarafından bir mesaj gönderildi kabul ediyor musunuz" şeklinde bir hücresel konfirmasyon geliyor. Siz onaylamadan kesinlikle mesaj almıyorsunuz.


Remzi Altunışık : Ama pazarlama bağlamında en azından bilgilendirme ve bilgi aktarımı açısından çooooook ucuza bu işi yapma imkanı olacaktır.

Dediğiniz gibi pazarlama faaliyetlerindeki devasa bütçelere küçük cüssesiyle alternatif olabilecek bir çözüm. Ve şuan Türkiye'nin en büyük kuruluşları bu cihazlarla testler yapıyor.
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#811
gold (Yetkili)
Yetkili
Gönderiler: 8
graphgraph
Kullanıcının bilgilerini görmek için tıklayın
Cvp:Bluetooth ile maliyetsiz marketing! - Bluetooth Marketing 07/06/2007 13:46 Kanaat Notu: 0  
Merhabalar,

Bahsetmiş olduğunuz WiFİ sistemine ilişkin bilgilendirmeden dolayı teşekkürler. Ancak sistem hakkında çok fazla bilgi olmadığından yorum yapmam uygun olmayabilir.

Ancak bahsettiğiniz şeyler bize şunu söylemekte. Pazarlama eski pazarlama değil. Pazar eski pazar değil. Tüketici eski tüketici değil. O zaman bizim kullandığımız veya önerdiğimiz çözüm önerilerinin de etkinliği sorgulanır hale gelmekte. Yani paradigma dönüşümü veya kırılması kaçınılmaz bir yön gibi gözükmekte.

Geleneksel mantığa sahip pazarlamacılar kendilerini sanki yabancı ve dışlanmış bir ortamda gibi hissedeceklerdir. Öyleyse zaman adaptasyon zamanı.

Bu tür uygulamaların ülkemizde olduğunu görmek sevindirici.

Kolay gelsin.

Remzi
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#849
omerekinci (Kullanıcı)
Arş.Gör.
Gönderiler: 3
graphgraph
Kullanıcının bilgilerini görmek için tıklayın
Cvp:Bluetooth ile maliyetsiz marketing! - Bluetooth Marketing 09/07/2007 19:51 Kanaat Notu: 0  
Bu arada bir ek ve hatırlatma yapmak isterim.

Bildiğiniz gibi Bluetooth Marketing algısı ve Bluetooth server teknolojisi bir senaryo ve bir medya ajansı olmadan verimli sonuçlar vermez, sadece bir donanım olarak kalır.

Bizden Turkcell projesi için distribütörü olduğumuz Bluegiga markasının Bluetooth Server'larını alarak üzerine yoğun bir mobil pazarlama projesi geliştiren Mobilera'yı da bu konuda unutmamak gerek.

Kendileri bu proje ile ilgili ciddi emek sarfederek geceli gündüzlü bir çalışma sonucu harika bir success-story yarattılar.

Bizimle devam eden çözüm ortaklığı serüveninde çok daha güzel ve başarılı projelere imza atacağımıza inanıyorum

Bunu da belirtmeden geçemedim
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
_GEN_GOTOTOP Cevapla